Acasă
Despre noi
Participă
Legislaţie de Mediu
Conectează-te
Înregistrează-te
Contact
Programul național apicol 2020-2022
Titular: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Domeniu: Agricultură
Domenii secundare:
Etapa:
Detalii
Titular: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Domeniu: Agricultură
Domenii secundare:
Etapa:
Etape:

încărcare pe site

Încadrare

Aici se determină dacă este necesară evaluarea de mediu a P/P. Publicul poate trimite autorității competente comentarii scrise referitoare la P/P propus și la decizia de încadrare. Publicul poate contesta în instanță decizia de încadrare (mai ales dacă se consideră că P/P nu trebuie să parcurgă evaluarea de mediu).

Definitivare domeniu, evaluare P/P și întocmire raport de mediu

Se determinã domeniul de cuprindere și nivelul de detaliere al evaluãrii de mediu și mai apoi se întocmește raportul, documentul care sintetizează toate rezultatele și concluziile evaluării P/P. Publicul poate trimite autorității competente și elaboratorului P/P comentarii și propuneri scrise la proiectul de P/P și la raportul de mediu

Consultarea autorităților de resort și a publicului

În tot cursul procesului de evaluare de mediu al P/P, autoritățile de resort și publicul sunt consultate. În plus, după întocmirea raportului de mediu se realizează și dezbaterea publică. Publicul poate participa la dezbaterea publică și poate face recomandări, observații și sugestii cu privire la proiectul de P/P și raportul de mediu.

Luarea deciziei și monitorizare

Aici autoritatea competentă ia o decizie dacă se emite sau nu avizul de mediu și se adoptă P/P. Dacă se emite avizul, efectele asupra mediului generate prin implementarea P/P trebuie sã fie monitorizate și înregistrate. Publicul poate constesta luarea deciziei de a emite avizul de mediu al P/P mai întâi în fața autorității competente și mai apoi în fața instanțelor judecătorești dacă autoritatea nu revocă avizul de mediu.

Descriere:
Programul Național Apicol (PNA) nu parcurge procedura evaluării strategice de mediu, însă este dirijează pentru 3 ani modalitatea de sprijin a agricultorilor. Programul reprezintă o masură de sprijin a apicultorilor si a formelor asociative cu finanțare comună (România – U.E.) prin care apicultorii si formele asociative își pot deconta diverse cheltuieli pe care le fac în stupină (cheltuieli generate de aplicarea tratamentelor contra Varooa, cheltuieli generate de reformarea stupilor uzați în urma deplasării în pastoral, etc.), cât și cheltuieli legate de achiziția mijloacelor de transport și încărcare/descărcare a stupilor în pastoral, pentru achiziția de echipament pentru procesarea cererii în vederea obținerii de faguri artificiali, cât și echipament pentru ambalarea mierii.
Citește mai mult...
Documente

Încadrare:

HG-program-national-apicol-2020-anexe.pdfDRAFT-HG-PNA-2020-2022.pdf
Obiective:
- Acordarea de sprijin financiar apicultorilor pentru decontarea analizelor fizico-chimice și achiziţionarea de: medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen,încălzitor miere, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral; - Acordarea de sprijin financiar cooperativelor agricole legal constituite pentru consultanță în agricultură, promovarea apiculturii și produselor apicole, organizarea de cursuri de perfecționare în apicultură, achiziția de echipament pentru procesarea cerii, dar și pentru ambalarea mierii.
Citește mai mult...
*Conectează-te că să poți lăsa un comentariu

Agora

Termeni și condiţiiPolitica de cookiePolitica de confidenţialitate

Descoperă

AcasăLegislaţie de MediuParticipăDespre noi

@Copyright Agora 2020